Hellende daken

De visuele voordelen van een hellend dak zijn er zeker: een hellend dak kan u nu eenmaal stijlvol en gevarieerd maken. Bovendien zijn er ook constructief voordelen aan verbonden. Het is vanuit de constructie de meest logische oplossing om vlot regenwater af te voeren.

Zo is tevens de kans op condensatie in een hellend dak (volgens de stiel gebouwd) een stuk geringer dan bij een vlak dak. Een hellend dak biedt ook een pak meer ecologische materialen voor de opbouw dan vlakke daken. 

Het hellende dak bestaat uit een houten structuur met isolatie. Langs de buitenzijde is deze opbouw winddicht, waterdicht en damp-open afgewerkt. Langs de binnenzijde is het dak voorzien van een luchtdichte, damp-remmende afwerking. 

Als dakbedekking kan u kiezen tussen golvende pannen, vlakke pannen, leien, ecopanelen of zink. 

Vlakke daken

Een vlak dak kan functioneren als vloerplaat voor een dakterras of daktuin. De isolatie oppervlakte is kleiner: dit resulteert in een goedkopere isolatiekost.

Een vlak dak is bijgevolg, door de geringere oppervlakte en minder complexe constructie, goedkoper in aanleg. Ook gaat een vlak dak minder schaduw genereren op uw achtertuin. 

In hedendaagse architectuur van gebouwen, wordt een vlak dak meer en meer toegepast. 

Solide & WaterpROOF heeft diverse ploegen die zowel roofing daken plaatst als EPDM daken. 

Dakgoten en corniches

Een dakgoot is in de traditionele woningbouw een gezichtsbepalende markering van de overgang van dak naar gevel. 

Het verschil tussen hanggoten en bakgoten is eenvoudig: bakgoten zijn vanop de grond niet zichtbaar: ze zijn ingewerkt in de rand van het dak. Ze worden meestal vervaardigd uit kunststof of hout. Tegenwoordig worden ook veel onderhoudsarme bekledingen gebruikt zoals Equitone Tectiva, Trespa en Rockpanel. 

Hanggoten bestaan ofwel uit kunststof ofwel zink. De vele uitvoeringsmogelijkheden maken een zinken goot tot veelzijdige afwerking van een woonhuis. Doordat zink een natuurlijke oppervlaktelaag heeft die zich constant vernieuwd, is de goot aan de buitenzijde onderhoudsvrij. Een zinken goot heeft een levensduur van 25 tot 30 jaar en is bij vervanging volledig recycleerbaar. 

Scroll naar boven